Witlofpizza: Een verrassend lekkere combinatie!

Witlofpizza! Klinkt misschien gek, maar mijn moeder maakte dit heel vaak. Ik koos het elk jaar voor m’n verjaardag, het was mijn lievelingseten! Mijn moeder stond dan de hele dag in de keuken, want ze maakte dan ook nog de hele bodem zelf, met verse gist van de bakker.

Ik koos voor de snelle variant en gebruikte pizzadeeg van @tantefannyteige (vegan!).
– laagje pizzasaus, maar bij gebrek daaraan smeerde ik er tomatenpuree en ketchup op.
– witlof en rode ui even bakken, beetje groentebouillonpoeder erbij (neutraliseert de bittere smaak een beetje) en p&z, oregano.
– tomatenplakjes erop.
– champignons zouden ook nog lekker zijn.
– eventueel plantaardige kaas. Wij hadden nu die van @albertheijnplantaardig en die beviel goed, hij plakte niet aan je tanden.

De bijna kleuter zei: ik zit vol, maar ik wil nog wel een stukje. Het is heerlijk 😍

#witlof #witlofpizza #pizza #pizzarecept #veganpizzarecipe #veganpizza #plantbasedpizza #plantbased #plantaardig #plantaardigepizza #vegan #govegan #veganrecept #veganetenisnietmoeilijk #veganeten
Bekijk deze post op Instagram

Plaats een reactie