Vandaag nog even vakantiegemak met het verspakket roti van de ah. Hoewel, gemak? Je bent altijd langer bezig dan je denkt met groente snijden. Nu word ik daar zelf altijd heel rustig van :) Erbij wilde ik een keer echt lekkere tempeh maken, zoals van de toko. Dus even Google gevraagd en ik kwam uit op het blog van Priya loves food. Wat heb ik nieuw geleerd? – tempeh in kleinere reepjes snijden – eerst frituren – dan bakken met ui, knoflook, laoswortel, salamblad en derukblad (ipv sereh). Deze kruiden heeft m’n buurvrouw in de vriezer liggen, ideaal! – dank ketjap manis, tomatenpuree en bouillonpoeder toevoegen. Beetje pepertje 🌶 erbij. Dan de wortel en bladen eruit halen en smullen. Dus het was minder gemak dan gedacht n gewild. Vooral de twee kinderen die aan m’n benen hingen was een uitdaging bij die hete pannen. Jullie nog tempeh tips? #tempeh #roti #verspakket #verspakketalbertheijn #surinaams #vegan #veganroti #koken #plantaardigkoken

Vandaag nog even vakantiegemak met het verspakket roti van de ah. Hoewel, gemak? Je bent altijd langer bezig dan je denkt met groente snijden. Nu word ik daar zelf altijd heel rustig van 🙂
Erbij wilde ik een keer echt lekkere tempeh maken, zoals van de toko. Dus even Google gevraagd en ik kwam uit op het blog van Priya loves food. Wat heb ik nieuw geleerd?
– tempeh in kleinere reepjes snijden
– eerst frituren
– dan bakken met ui, knoflook, laoswortel, salamblad en derukblad (ipv sereh). Deze kruiden heeft m’n buurvrouw in de vriezer liggen, ideaal!
– dank ketjap manis, tomatenpuree en bouillonpoeder toevoegen. Beetje pepertje 🌶 erbij.
Dan de wortel en bladen eruit halen en smullen.

Dus het was minder gemak dan gedacht n gewild. Vooral de twee kinderen die aan m’n benen hingen was een uitdaging bij die hete pannen.

Jullie nog tempeh tips?

#tempeh #roti #verspakket #verspakketalbertheijn #surinaams #vegan #veganroti #koken #plantaardigkoken
Bekijk deze post op Instagram

Plaats een reactie