Gezonde en voedzame quinoa bowl met spruitjes en zoete aardappel

Quinoa bowl met spruitjes en zoete aardappel. Wat was dit weet lekker! Meestal begin ik bij een groente die op moet, kijk ik wat er verder bij combineert en kies ik een graan erbij. Vandaag was dat quinoa.

– kook de quinoa
– spruitjes en broccoli even 10 minuten stomen.
– zoete aardappel in plakjes snijden en even bakken tot ze zacht zijn, met wat peper en zout.
– kikkererwten op hoog vuur knapperig bakken, met bijvoorbeeld wat paprikapoeder, kurkuma en evt. ketjap.
– tofu bakken (dit waren de mild gekruide reepjes van @albertheijnplantaardig , lekker en snel).
– voor de mini’s maakte ik een mooie wortelsliert 🙂

Sausje:
Je kunt er allerlei lekkere dressings overheen doen, zoals een tahini dressing. Ik maakte een Indonesische kokossaus, naar recept van @kievitamines.
– uitje fruiten
– teentje knoflook erbij persen
– paprika in blokjes erbij
– kruiden erbij (alles 1 tl): komijn, kurkuma, koriander, gemberpoeder.
– 3 el ketjap erbij
– kwart blokje Santen toevoegen
– 200 ml water toevoegen en in lagen koken. Eventueel maizena toevoegen als het te dun is.

Het was lékker! Wéér die spruitjes!

#spruitjes #spruitjesbowl #quinoa #quinoabowl #veganrecept #veganbowlsrecipes #veganbowl #veganbowls #veganrecepies #veganrecepten #veganistischkoken #plantaardig #plantaardigeten #etenvoordekleintjes #kleintjesmethode
Bekijk deze post op Instagram

Plaats een reactie