– kook de quinoa
– spruitjes en broccoli even 10 minuten stomen.
– zoete aardappel in plakjes snijden en even bakken tot ze zacht zijn, met wat peper en zout.
– kikkererwten op hoog vuur knapperig bakken, met bijvoorbeeld wat paprikapoeder, kurkuma en evt. ketjap.
– tofu bakken (dit waren de mild gekruide reepjes van @albertheijnplantaardig , lekker en snel).
– voor de mini’s maakte ik een mooie wortelsliert 🙂
Sausje:
Je kunt er allerlei lekkere dressings overheen doen, zoals een tahini dressing. Ik maakte een Indonesische kokossaus, naar recept van @kievitamines.
– uitje fruiten
– teentje knoflook erbij persen
– paprika in blokjes erbij
– kruiden erbij (alles 1 tl): komijn, kurkuma, koriander, gemberpoeder.
– 3 el ketjap erbij
– kwart blokje Santen toevoegen
– 200 ml water toevoegen en in lagen koken. Eventueel maizena toevoegen als het te dun is.
Het was lékker! Wéér die spruitjes!
#spruitjes #spruitjesbowl #quinoa #quinoabowl #veganrecept #veganbowlsrecipes #veganbowl #veganbowls #veganrecepies #veganrecepten #veganistischkoken #plantaardig #plantaardigeten #etenvoordekleintjes #kleintjesmethode
Bekijk deze post op Instagram