Het recept was wel een beetje gepuzzel met de marinade: soy sauce, dark soy sauce, tamari, coconut aminos, dat ging er allemaal in. Maar ik gebruik de een meestal als vervanging van de ander. De marinade werd een heerlijke drap aan sausjes 🙂
De tofu hack: vocht eruit persen. In blokjes snijden. Met 3 scheppen maizena in een zak doen en lekker schudden. Dan knapperig bakken, even op een keukenpapier laten uitdruipen. De saus een beetje laten inkoken (er zat ook suiker in) en maizena gemengd met water toevoegen, zodat het wat indikt. Dan dus die tofu er doorheen roeren.
Heerlijk! Knapperig, plakkerig en smaakvol. Je kan eigenlijk elke soort marinade doen denk ik. Volgende keer zou ik denk ik gember(siroop), knoflook, sambal, ketjap doen. Even experimenteren. Misschien nog een beetje suiker toevoegen.
Voor het recept, kijk op @theyummyvegan en zoek teriyaki tofu op, aanrader!
Ik at het met rijst en paksoi 🥬 en wortel 🥕
#tofu #teriyaki #teriyakitofu #tofumarinade #gemarineerdetofu #stickytofu #tofurecipes #tofurecept #vegan #veganistisch #plantbased #plantbasedrecipes #plantaardig
Bekijk deze post op Instagram