De kleuren komen niet zo mooi uit, maar die smáák! Zalig! En een van mn favoriete kookmethodes: traybake! Oven op 220 graden. – wortel, aardappel en spruit schoonmaken en in ongeveer even grote stukken snijden. Ik kookte ze even heel kort. – kikkererwten afspoelen en lekker olie erover. Op een bakplaat spreiden. – 15 minuten op een plaat in de oven roosteren. Groente in het midden, kikkererwten bovenin. – sausje maken: 60 ml balsamico azijn + 60 ml coconut aminos (ik gebruikte hier dus ketjap. Geen idee of het eigenlijk sojasaus had moeten/ kunnen zijn) + eetlepel ahornsiroop + teen knoflook. – sausje door de groente en kikkererwten mengen, platen omwisselen en nog 10 minuten roosteren. #traybake #spruitjesuitdeoven #kikkerewten #veganbowl #veganbowlsrecipes #veganbowls #vegan #plantaardigeten #plantaardig #vegenistisch #veganrecipes #veganinspiratie

De kleuren komen niet zo mooi uit, maar die smáák! Zalig! En een van mn favoriete kookmethodes: traybake!
Oven op 220 graden.
– wortel, aardappel en spruit schoonmaken en in ongeveer even grote stukken snijden. Ik kookte ze even heel kort.
– kikkererwten afspoelen en lekker olie erover. Op een bakplaat spreiden.
– 15 minuten op een plaat in de oven roosteren. Groente in het midden, kikkererwten bovenin.
– sausje maken: 60 ml balsamico azijn + 60 ml coconut aminos (ik gebruikte hier dus ketjap. Geen idee of het eigenlijk sojasaus had moeten/ kunnen zijn) + eetlepel ahornsiroop + teen knoflook.
– sausje door de groente en kikkererwten mengen, platen omwisselen en nog 10 minuten roosteren.

#traybake #spruitjesuitdeoven #kikkerewten #veganbowl #veganbowlsrecipes #veganbowls #vegan #plantaardigeten #plantaardig #vegenistisch #veganrecipes #veganinspiratie
Bekijk deze post op Instagram

Plaats een reactie