Veganistische Italiaanse boerenkoolpasta met haver cuisine en citroen

Boerenkool op z’n Italiaans! Huh, kan dat dan? Tuurlijk! Doen eens wat anders dan stamppot en dit is bovendien echt superlekker!

Voor Sinterklaas kregen wij een vegan recepten scheurkalender van @lekkerplantaardig.nl en daar staan af en toe pareltjes in! Toen we dit recept zagen waren we meteen geïntrigeerd en het is supersimpel!

Kook de spaghetti in de ene pan en bak al de groenten in de andere pan:
Uitje, knoflook, peper, paprika en een zak boerenkool. Dan een pakje @oatly haver cuisine erbij met 100 gram edelgistvlokken, de rasp van een citroenschil en het sap van de citroen. Ik bakte er zelf nog kastanjechampignons bij, afgeblust met balsamico azijn.

Heel de familie inclusief kids zat weer te smullen. Onze kids houden sowieso wel van zuur, en spaghetti is ideaal om spelenderwijs te eten.

We zijn ook nog heel benieuwd wat jullie allemaal met boerenkool maken? Schrijf het in de comments, dan gaan wij dat weer proberen.
Veel kookplezier!

#boerenkool #cale #veganitalian #italianvegan #veganrecept #veganrecipes #veganrecipe #veganistischkoken #veganistisch #veganfood #veganetenisnietmoeilijk #veganeten
Bekijk deze post op Instagram

Plaats een reactie